<< Blog
14-09-2021

A játék, amitől másképp tekintesz majd a Budai Várra

Kedves sztori, vicces szövegek, ötletes feladványok és sok vidámság vár azokra, akik kincskeresésre adják a fejüket a Várnegyedben.

A hétvégén kincsvadászatra indultam a barátaimmal a Várnegyedbe, ezt persze csak akkor tudtam meg, amikor a kezembe nyomtak egy tabletet a Nemzeti Galéria előtt a lovasszobornál, hogy akkor induljon a játék!


A játék alapsztorija az, hogy egy milliárdos örökösök nélkül halt meg és hatalmas vagyonát elrejtette valahol, amit az az ember szerezhet meg, aki kitalálja a feladványokat és így végül eljut a kincshez. A kérdések többsége a Várnegyed nevezetességeihez, épületeihez kapcsolódott, de nem a wikit kell kívülről tudni hozzá, hanem csak sétálni kell és megszerezni a megfelelő információkat a megadott helyszíneken.

Nagyon élveztem a játékot, mert gördülékenyen mentek a feladványok, amik nem voltak túl egyszerűek, de nem is volt egy lehetetlen küldetés megfejteni őket. A saját tempónkban tudtunk haladni, még egy frissítőre is megálltunk a nagy melegben, hogy újult erővel leljünk rá a kincsre.

A nagy séta és sok vidámság mellett két dolog tetszett igazán a játékban, az egyik az volt, hogy a felületen személyre szabott üzeneteket is kaptam, amit a barátaim írtak nekem örömteli pillanatokat okozva, a másik pedig az volt, hogy megtanított a játék arra, hogy a részletekre is figyeljek oda! Hiába sétálok majdnem minden nap a Várnegyedben a vizslámmal és ismerem a környéket, mint a tenyeremet, eddig mégsem merültem el a részletekben ennyire, mint ahogyan a múlt hétvégén tettem.


Ami a legfontosabb, hogy a játék elején az örökségért indultam, de sokkal értékesebb dologra bukkantam időközben. Egy csodás élményt kaptam azoktól az emberektől, akikkel minden együtt töltött idő egy igazi kincs! Az már biztos, hogy ezentúl más szemmel járom az utam a macskaköves utcákon.

További posztok >>


Próbáld ki online szabadulószobánkat!

Az akasztott ember című játékunk első fejezete ingyenes, fizetési adatok megadása nélkül

Megismerem Kipróbálom
Új verzió érhető el
A frissítéshez töltsd újra az oldalt!