<< Blog
19-07-2021

Amikor a játék nem csak móka és kacagás

Van, hogy a játék nem csak móka és kacagás, hanem örök harc és idegtépő pakolás. Adunk pár tippet, hogyan kerüld el ezt a helyzetet!

Szerintem minden családban örök téma a pakolás, rendrakás. Főleg ha játékokról van szó! Ha te is nagyon unod már, hogy állandóan rakosgatni kell a játékokat, naponta átesel valami gyerekjátékon a nappaliban, vagy úgy érzed, sosincs elég hely a társasoknak, sose kerülnek vissza a helyükre, akkor az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak, és változtass egy picit a környezeteden, hogy tényleg öröm legyen ezután a játék.

1.     Biztos kell ennyi játék?

Az első és legfontosabb lépés: a válogatás, szelektálás. Gondold végig, hogy melyik játékokkal játszotok, mi az, ami totál feleslegesen foglalja a helyet a polcokon. Biztosan lesz olyan játék, amit már nem szívesen vesztek elő vagy a gyerekek talán már ki is nőtték, tuti lesz olyan, amit ajándékba kaptatok és még az eredeti csomagolásban porosodik a legfelső polcon. Amikor a következő játék csak akkor fér fel a polcra, ha egy másikat leveszel róla, vagy ha az IKEA katalógust böngészed ismét, hogy melyik BILLY-re, KALLAX-ra férnek el a LEGO-k, akkor itt az idő megszabadulni néhány játéktól.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest


A még jó állapotú játékokat el lehet adni vagy ajándékozni.  A hiányos, szakadt, törött játékokat pedig ki kell dobni. (Nem, nem tesszük bele a szemetet cipősdobozba és adjuk tovább valakinek ajándékba!)

Szóval hajrá! Egy kupacba minden játékot és irány válogatni, hogy szellősebb, rendezettebb otthonod legyen!

 

2.     Akarjuk nézegetni a játékokat?

Ez egy rendkívül fontos kérdés, amit jó, ha megválaszolsz magadban. Előfordul, hogy az embernek van egy-egy ritka gyűjteménye valamilyen játékból, amit a lakás dekorációjának szán, de az esetek többségében nem ez a jellemző. Ráadásul ha ilyen gyűjteményünk van, azt is jó, ha üveges szekrényben tartjuk, hogy megóvjuk a balesetektől.

Ha van rá lehetőséged, akkor mindenképpen zártajtós szekrényben, komódban tárold a játékokat. Ha már eleve polcos szekrényeid vannak és nem szeretnéd őket lecserélni, akkor a nem átlátszó dobozok és kosarak lehetnek a megmentőid. Ha így „elrejted” a játékokat, akkor nem lesz folyton az az érzésed, hogy minden iszonyatosan zsúfolt, színes, mozgalmas. Sokkal egységesebb, szellősebb képet kapsz a szobákban, nappaliban, ráadásul a játékok sem lesznek porfogók és az élettartamuk is megnőhet ezáltal.

Mutatom, hogy mire is gondolok:

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest3.     Hol és mivel játszunk a legtöbbet?

Erre a kérdésre is érdemes időt szánni. Vannak olyan játékok például a Pandemic, a jó öreg Catan vagy Carcassonne, amik helyigényesek, főleg mikor minden játékelemet kipakolunk a dobozból. Ha ezeket csak az étkezőben tudjuk játszani, mert ott van hozzá elég helyünk, akkor érdemes eleve ott kialakítani neki tárolóhelyet, például a tálalószekrényben egy üres polcon. A játék végeztével könnyen el lehet tenni azt, és nem kell azon vitatkozni, hogy már megint ki nem vitte vissza a társast a gyerekszobába a polcra.

Forrás: Pinterest

Forrás: Pinterest


De ha például egy kicsi gyerekünk van, aki még nem szeret egyedül játszani a szobájában, ellenben minden játékot kihord a nappaliba, akkor bátran ürítsünk ki neki egy fiókot a TV alatti komódban vagy a könyves polcra tegyünk három kosarat, amiben a játékait tárolhatja számára is elérhető helyen. Nem a gyereket és a játékait kell száműzni a nappaliból, hogy rend legyen, hanem eleve tervezni kell nekik helyet és akkor mindenkinek sokkal könnyebb lesz az élete, ha pakolni kell a babákat, autókat, plüssöket, társasokat.

További posztok >>


Próbáld ki online szabadulószobánkat!

Az akasztott ember című játékunk első fejezete ingyenes, fizetési adatok megadása nélkül

Megismerem Kipróbálom
Új verzió érhető el
A frissítéshez töltsd újra az oldalt!