<< Blog
31-05-2021

Kedvenc játékaink a Jóbarátoktól

A napokban nem lehetett elkerülni a Jóbarátokat, a csapból is ők folytak. És ha már ők nosztalgiáztak egyet egy egész estés filmben, akkor nekünk is muszáj megemlékeznünk kedvenc játékainkról, amit a sorozat adott nekünk.

A Jóbarátok rajongóknak gondolom, mondani sem kell, hogy az HBO a múlt héten bemutatta a JÓBARÁTOK: ÚJRA EGYÜTT című beszélgetős, vicces, nosztalgiázós filmjét, ahol újra felbukkannak a kedvenc vígjátéksorozatunk ismert sztárjai.

Ha valaki akkora fan, mint én, valószínűleg már többször megnézte mostanáig a filmet és gyorsan hozzácsapta kedvenc részeit is az eredeti sorozatból. Nulla elvárással ültem le a tévé elé, ezért engem egyáltalán nem ért csalódás, mikor néztem a nagy találkozást. Nevettem vagy sírtam, ahol kellett, amúgy meg csak fülig ért a szám, hogy de jó őket újra együtt látni ennyi év után.

Amikor a film után előtúrtam kedvenc részeimet, akkor rájöttem, hogy rengeteg epizódban játszottak valamit a srácok. Össze is gyűjtöttem most nektek pár kedvencemet.

1.   Nem eshet le a labda

Egyszerű, nagyszerű játék. Ross és Joey rájön, hogy már egy órája dobálják a labdát anélkül, hogy leejtették volna. Joey még ez ebédet és kihagyja emiatt, ami nagy szó nála, mint tudjuk. Szóval úgy döntenek a srácok, hogy folytatják, aztán jönnek a gondok. Joey-nak pisilnie kell, Chandler béna, Monica meg ezt is őrülten komolyan veszi, és már kevésbé tűnik mókásnak a játék vele. Leejtésnek számít, ha leteszik a labdát vagy sem?


2.   Bumm, szívtál!

Joey-nak készülnie kell egy meghallgatásra, ahol műsorvezetőként egy nevetségesen bonyolult játékot kellene vezetnie, de még a játékszabályokat sem érti. Szóval Chandler és Ross kosárlabdázás helyett vele maradnak, hogy segítsenek neki. Ross persze véresen komolyan veszi a játékot, Chandler pedig hozza cinikus formáját. Hello Raszputyin!

Aztán persze az epizód végére kiderül, hogy EZ A VILÁG LEGJOBB JÁTÉKA!


3.   Lakáscsere - bye bye kakas

Az örök kedvenc rész, mikor Joey-Chandler azt állítja, hogy jobban ismeri Monicat és Rachelt, mint a lányok őket. Aztán persze fogadnak, először csak pénzben, aztán már a lányok lakása/ a fiúk kakasa a tét. Ross összeállít egy kvízt. Joey-t Chandler nyugtatja. Monica biztos a sikerben: Nézd a kezem, Rachel! Miért? Megvannak a válaszok? Nem, sziklaszilárd!

Az egész epizód fantasztikusan jó lett, kezdve azzal, ahogy a fiúk kitalálják, hogy Rachel mit vásárolt korán reggel a boltban. Kiderül, hogy még a menstruációs ciklusát is fejből tudják.


Aztán Ross kérdései és túljátszott vetélkedő-mester szerepe is tökéletes! Jobbnál jobb dolgok derülnek ki a játék közben a srácokról és a lányokról is. Aztán Rachel lelkesen elszúrja az egyik választ, mi meg örökre megjegyezzük, hogy Miss Chanandler Bong, aztán Monica leüvölti Rachelt, hogy a transzpodsztör még csak nem is létező szó, majd összeomlik, mikor lejár az idő és elveszítik a fogadást és vele együtt a lakást is. Az epizód végére mindenki neki esik a másiknak, egymással kiabálnak. Még Ross is megkapja a magáét a rossz kérdésekért, amit persze kikér magának.

Az biztos, hogy ez az egyik legjobb Jóbarátok rész!

4.   Csésze és csészealj

Ebben a részben Chandler kitalál egy cuki kamujátékot, hogy így adjon egy kis zsozsót a pénzszűkében lévő Joey-nak anélkül, hogy megsértődne, ugyanis korábban büszkeségből nem akarta elfogadni Chan által felajánlott anyagi segítséget.


Szóval Joey örül, hogy Csészében egy király és megkopasztja Chandlert, aki meg annak örül, hogy a kamujátékkal tud segíteni az egyik legjobb barátjának. Aztán később Joey Csészét játszik Ross-szal is, de elbukja az összes pénzt. Tudjuk, kezdők szerencséje!

5.   Geller-kupa

Ebben a részben kibújik Ross-ból és Monicából a versenyszellem. A jóbarátok hálaadásnapi focit játszanak, hogy kiderüljön ki a jobbik Geller. Közben Joey és Chandler egy szép, holland lányért verseng a pályán; Phoebe cicit villant, hogy elterelje a srácok figyelmét; Ross lerángatja Monica gatyóját, hogy hátráltassa; Rachelt olyan messzire küldik, mert béna a játékban, hogy még perecért is eljut anélkül, hogy bárkinek is feltűnne hiánya. Hatalmas ez a rész! A szakadt trollbaba, mint Geller-kupa pedig óriási ötlet volt az íróktól! 

 

6.   Póker és Ross szerelme

Ez a rész főleg Ross Rachel iránti szerelméről szól, nem is annyira a pókerezésről. Persze rém szórakoztató, ahogy próbálják a srácok tanítani a csajokat pókerezni. Inkább kevesebb, mint több sikerrel. Phoebe például lapokat ajándékoz el a kezéből, mert neki úgysem kell. Később pókerórát is vesznek a csajok, hogy megtanuljanak kártyázni és a visszavágón elverjék a fiúkat.

 


 És akkor a visszavágón Ross lenyom egy béna monológot arról, hogy kártyával a kezében ő mennyire nem rendes fiú. A parti végén Ross és Rachel párbajában Ross nem mutatja meg a lapjait, így a lány nyer mindent, aki mellesleg a kártyázás közben tudja meg, hogy nem ő kapta meg a vágyott állást. Persze Joey és Chandler ráugranak Ross lapjaira, hogy kiderüljön az igazság. Mi meg csak elérzékenyülve ahhwwzunk egyet. 


Persze az itt felsoroltak mellett ezer másik részben is játszanak ezt-azt a jóbarátok. Például mikor Joey és Rachel fej vagy írást játszik Párizsba költözés miatt, vagy amikor a srácok csocsóasztalt vesznek inkább étkezőasztal helyett és Monica simán leveri őket. És ott van Spudnyik vs nyuszi szkander vagy az a rész, amikor Rach-nek és Phoebe-nek ki kell találnia hányat mutat Joey a háta mögött a kezével, míg a többiek koncerten szórakoznak. A twisterezős epizódban Rachelt keresik a hitelkártyái miatt, mert gyanúsan keveset használja őket mióta saját lábára állt. Barbadoson Mike és Monica csapnak össze egy pingpongasztal felett. Emma szülinapján játékokat versenyeztet Monica-Chandler-Phoebe-Joey négyes, hogy eldöntsék ki léphet le a buliról hamarabb, míg Ross és Rachel kicserélik a lányuk szülinapi pénisztortáját nyuszisra. És akkor még nem említettem a ki tud több államot írni vagy a közös lottózós epizódokat sem.

Neked melyik a kedvenc epizódod, amiben játszanak a jóbarátok?

További posztok >>


Próbáld ki online szabadulószobánkat!

Az akasztott ember című játékunk első fejezete ingyenes, fizetési adatok megadása nélkül

Megismerem Kipróbálom
Új verzió érhető el
A frissítéshez töltsd újra az oldalt!