<< Blog
14-08-2021

Legemlékezetesebb sorozatgyilkos filmek a 90-es évekből

Nem találtunk elég izgalmas filmet a héten, így hát elővettünk pár régi klasszikust és milyen jól tettük! Nézd meg, melyik filmekért vagyunk oda még most is!

A múlt héten megnéztük Shyamalan Az idő című filmjét, ami nagy hatással volt ránk, témája még napokig elkísért minket, sokat foglalkoztunk vele, beszéltünk róla, emésztgettük a sztorit. Így, amikor egyik este filmet kerestünk, nem igazán találtunk hasonlóan izgalmas filmet a streaming platformokon, így elővettünk pár régi klasszikust és milyen jól tettük. 

A csontember (1999)

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) és Amelia Donaghy (Angelina Jolie) a thriller főszereplői. Rhyme nyomozó egy korábbi baleset miatt teljesen lebénul, csak a nyakát és egyik ujját tudja mozgatni.

A történet akkor kezd izgalmassá válni, amikor különös és kegyetlen gyilkosságok történnek a városban. Az egyik holttest maradványait Amelia találja meg, ekkor ismerkedik meg a két főszereplő és egy kis huzavona után közösen erednek a sorozatgyilkos nyomába.


Rengeteg rejtvény, izgalom és csavar van a történetben. Klasszikus krimi, remek színészekkel. Ha még nem láttad, mindenképp pótold!

 Hetedik (1995)

Öreg, megfontolt detektív (Morgan Freeman) és a forrófejű, ifjú rendőr (Brad Pitt) kalandos nyomozását követhetjük végig. Egy olyan sorozatgyilkos után kutatnak, aki a Bibliából jól ismert hét halálos bűn listáját követve szedi áldozatait.


A film fantasztikusan jóra sikeredett, a történet végén pedig egy óriási csavarral szédítik meg a nézőt a film készítői. A mai napig ez az egyik kedvenc amerikai krimim. 

A bárányok hallgatnak (1991)

Jonathan Demme rendezésében készült filmet 1991-ben mutatták be, hatalmas sikere volt, bezsebelt öt Oscar-díjat is, köztük a legjobb filmért járót. Sir Anthony Hopkins tökéletes választásnak bizonyult a főszerepre, és Jodi Foster is hatalmasat alakított a filmvásznon.


A fiatal nyomozónő egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki Hannibal Lechterhez hasonlóan, különös kegyetlenséggel öl. Foster megpróbálja Lechtert rávenni az együttműködésre, hogy elkaphassa a gyilkost, de nincs könnyű helyzetben a szuperintelligens pszichopatával szemben.

Bátran ki lehet jelenteni, hogy korának legjobb filmje volt, ami igazán időtálló alkotás lett és érdemes újra és újra megnézni.

További posztok >>


Próbáld ki online szabadulószobánkat!

Az akasztott ember című játékunk első fejezete ingyenes, fizetési adatok megadása nélkül

Megismerem Kipróbálom
Új verzió érhető el
A frissítéshez töltsd újra az oldalt!